Keramiska plattor genom tiderna – 1990-tal

Allting går igen och vi inspireras ofta av tidigare trender som gör comeback. Vi har under en period gjort tillbakablickar på kakeltrender och hur de inspirerar oss än idag. Samtliga årtionden under 1900-talet har besökts där vi också lyft fram uppdaterade exempel på plattor ur vårt nuvarande sortiment. Nu har vi slutligen kommit fram till 1900-talet.

Lavalampor, sjungande fiskar på väggen och uppblåsbara möbler. Kanske har vi ännu inte tillräckligt långt avstånd till inredningens alla uttryck på 90-talet. Men det finns delar av 90-talsstilen som fungerar även idag.

Under årtiondet blev inredningsstilen stramare och det fluffiga 80-talet byttes ut mot en rak och stilren siluett. Starka färger blev modernt och badrummen dekorerades med mönstrade bårder. Trä- och järnsmide fick ta stor plats i inredningen. Det var inte ovanligt att se ett vitrinskåp i trä eller en hylla i järn i badrummet.

ottagonetta_vit_med_rod_tozzetto_1

Ett badrum i klassisk stil med kakelbård. 90-talet blev årtiondet då vi flyttade in möblerna i badrummet, gärna i naturmaterial som här ovan.

 

2570530005_miljo.jpg

Trenden med bård hänger med än idag, här syns den i en modernare tappning med marmor som ger ett elegant och lyxigt intryck.

Starkt rött och blått kombinerades ofta med varandra på 90-talet. Färgerna används i inredningen även idag men kanske mest var för sig.

Idag kan vi fortfarande se en trend i det starka och färgglada kaklet, vanligare är att välja en accentfärg och fokusera på neutrala toner i resten av inredningen. Nedan ser ni ett stilrent exempel på just detta.

1570815031_miljo.jpg

Bildtext: En modern version av blått kakel, Plaqueta Metro Azul Craquele, här som fond till ett stilrent badkar.

Förutom den färgrika trenden bjöd 90-talet också på en diskretare stil, med klinkerplattor i naturlika motiv, ofta i ett oregelbundet spräckligt mönster. Stilen går att hitta i dagens moderna badrum, kanske på grund av det levande och unika intryck det ger?

2763060140_product_2.jpg

Ännu en platta i samma tema, från kollektionen Verde 1999, en serie som är inspirerad av just 90-talsdesign. Här i den beige färgen Blast Taupe.

 

Besök vår hemsida kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s