Låt gamla kakelvanor få sällskap av nya

Badrum. Många är nog överens om att kakel och klinker är bra val för detta rum. Och visst stämmer det bra! Men kakel, klinker, mosaik och granitkeramik är mycket mer än bara så. Har du läst Kakelbloggen tidigare har du säkert sett våra tidigare inlägg om kakel i vardagsrum, hall, sovrum och utomhus. Har du inte gjort det får du chansen att fördjupa dig nu!

Öppna planlösningar blir mer och mer vanligt i våra hem. Detta ger oss möjligheter att skapa ett enhetligt golv som sträcker sig över flera delar av huset och även att plattorna leder oss ända ut på altanen eller uteplatsen!

Miljöbild över vardagsrum och matsal. Genomgående används en grå platta på golvet.

Öppen planlösning och enhetligt golv – här syns Memento från Marazzi.

 

Granitkeramik kan med fördel användas i garaget eller på uppfarten. Det är ett hållbart och genomfärgat material vilket gör att mindre repor och slitningar inte syns. Dubbdäck har en risk att skapa extra slitage på plattorna och därför är det bra att skydda med exempelvis mattor för däckspåren. Plattornas genomfärgning minskar dock risken att eventuella slitningar syns. Viktigt att tänka på vid montering av storformatsplattor är att de dubbel-limmas eller monteras med till exempel KDX Flytfix så att 100 % täckning uppnås mellan platta och betongytan under. Om mellanrum uppstår finns risk att plattorna kan spricka vid hög belastning.

Bild tagen utomhus. Bilden visar ett vitt hus i modern stil med ett garage. På garageuppfarten ligger grå storformatsplattor.

Även här är det plattan Memento som används. Se hur snyggt det blir på uppfarten!

 

Ett annat nytänkande alternativ är att klä möbler i kakel. I bilden nedan har marmorliknande plattor i storformat används för att skapa snygga hyllor som smälter ihop med rummets andra materialval.

 

 

Vill du istället använda mindre plattor kan du klä in till exempel en köksö. På bilden här nedanför visas en beställningsdisk med bland annat kaffemaskin. Bilden är tagen på ett café men idén kan appliceras på en köksö eller varför inte på baksidan av någon annan typ av möbel.

Bild tagen på ett café. Golvet är av trä och det finns en disk med kasse och kaffemaskin klädd i gult kakel.

Gult blir en härlig färgklick mot mörkt golv och vita väggar. Hitta dina favoritplattor här.

 

Inte nog med att det finns andra användningsområden för kakel och klinker, det finns som tidigare nämnt såklart också andra rum än de som vanligtvis förknippas med det tåliga materialet. Tänk att kliva upp ur sängen på morgonen och sätta fötterna på ett uppvärmt kakelgolv. Dessutom är det ju väldigt snyggt!

Bild över ett sovrum med en stor säng och stora fönster genom vilka naturen syns. Bilderna går i brunt och på golvet ligger bruna plattor i storformat.

Härligt rum med jordnära färger. Plattorna kommer från serien Sistem N.

 

Även i vardagsrummet är keramikplattor ett snyggt alternativ. Kolla bara in den här stilrent avskalade looken med vit soffa på vita storformatsplattor! Lägg också märke till de effektfulla kontrasterna mellan svart och vitt.

Bild från vardagsrum. Det mesta i bilden går i vitt, soffan, väggen och plattorna på golvet.

Plattan som används är Casalgrande Spazio Bianco.

 

Vi hoppas att du nu fått några nya idéer om hur kakel kan användas i – och utanför – hemmet!

 


 

Besök vår hemsida kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s