Trivsamt badrum

För ett par månader sedan tittade vi in i badrummet med fokus på detaljer. Då utlovade vi också ett uppföljande inlägg om de större förändringarna i form av klinker, badkar och duschar. Och självklart håller vi vad vi lovar!

Ett av de allra vanligaste materialen att välja i badrum är klinker, både för dess tålighet, enkelheten att hålla rent och det stilrena resultatet. Idag är det möjligt att hitta plattor med alla tänkbara utseenden, allt från det klassiska vita till stora marmorliknande plattor, cementlook eller träklinker.

 

Elegant marmorlook med Marazzi Elegance Altissimo på vägg och Marazzi Allmarble Saint Laurant på golv.

Klinker med träutseende gör det enkelt att skapa en naturnära look även i badrummet.

 

Ett lite större badrum kan med fördel delas in i zoner med hjälp av olika färg på klinker eller genom att kombinera klinkerplattor med mosaik. Vanligt är att duschhörnan får ett material som bryter av, eller att andra plattor sätts ovanför eller bakom toalett eller handfat.

I den här miljön, skapad i den digitala plattsättaren, har Gris Fleury Bianco 60×120 cm kombinerats med mosaik i form av Vidrepur On-line Mezcla Negro i duschhörnan. Den digitala plattsättaren kan användas för att se hur olika plattor ser ut i olika typer av miljöer.

 

Många väljer en klassiskt vit bas och ett sätt att skapa tilltalande kontraster är genom att välja svarta detaljer, till exempel blandare, duschblandare eller knoppar att hänga handduken på. Eller bryt av ordentligt med ett svart badrumsskåp eller svart toppskiva.

Tapwell Ringo är en stilren, mattsvart blandare för tvättställ.

 

Badrumsskåp från 4 aquas serie Karma.

 

Något som många förknippar med en stund av lyx och avslappning är ett badkar. Tappa upp ett bad och varva ner efter en fartfylld dag eller låt doppet bli ett sätt att skapa de bästa förutsättningarna för en härlig ledig dag. Att sedan kliva ur badet (eller duschen för den delen) och ha en varm handduk redo på handdukstorken utgör nästa steg av härligt.

Badkaret Ekerö och handdukstorken Solliden, båda från Nordhem.

 

Det finns inte alltid plats för ett badkar i badrummet, så visst är det tur att det också finns många härliga duschlösningar att välja mellan. Valmöjligheterna består bland annat av enkel eller dubbel bredd, klart eller olika varianter av frostat glas, raka eller rundade väggar samt olika utföranden på profilerna, alltså den ram som omger duschväggarna.

En av många lyxiga duschlösningar från Macro.

 

Hur ser ditt drömbadrum ut?


 

Besök vår hemsida kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s