Trendspaningen visar terrazzo

Terrazzo är verkligen på uppgång och det kommer allt fler serier med denna look. Materialet består traditionellt av en cementbas med marmor- eller stenkross, något som nu återskapas i naturtrogna plattor av granitkeramik. Plattorna med terrazzo-utseende fångar känslan och gör det enkelt för dig att återskapa denna trendiga stil hemma. Med granitkeramik slipper du dessutom det underhåll som vanlig terrazzo kräver för att hålla sig fritt från fläckar.

Snyggt arbetsrum med Marazzi Pinch Light Grey. Lägg också märke till träimitationen som lagts längs rummets väggar.

 

Terrazzo-stilen har sina anor så långt tillbaka som till antiken då tekniken användes för att göra praktiska och stilfulla golv. Terrazzo har länge varit populärt på offentliga platser men den senaste tiden har den i allt större utsträckning flyttat in även i våra hem. Lägg plattorna i hallen för ett förlåtande underlag där inte minsta lilla grus syns direkt, eller varför inte för att skapa en egen look i kök eller vardagsrum.

 

Samma golv i flera rum med Ceppo Di Gre Grey 75×150 cm.

 

Ceppo di Gré är en ny serie vars inspiration och namn kommer från en typisk Italiensk stentyp med inslag av småsten. Serien innehåller både kalla och varma nyanser i flera storlekar.

 

En annan snygg serie är Pinch, vars inspiration kommer från traditionella terrazzo-golv. När serien skapades tittade man noga på detaljerna, färgerna och det varierande utseendet i det populära mönstret.

 

I serien finns också mosaik med färgskiftningar som kan användas för att skapa en än mer mönstrad yta.

En av mosaikerna är Marazzi Pinch White Lux Mos, här i ett stilrent badrum.

 


 

Psst!
Under v.18-19 har vi kampanj på badrumsmöbler, handdukstorkar, blandare och badkar. Du kan läsa mer om det aktuella erbjudandet här och om kommande erbjudanden här.

Besök vår hemsida kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s