Tips: var noga med fogen

Små saker kan göra stor skillnad och ett exempel på en sådan sak är fogen. Att välja fog med omsorg är viktigt för att slutresultatet ska bli precis så som du tänkt dig. Nyanserna kan skilja mellan olika fabrikat och två produkter som båda är ljusgrå kan visa sig ha olika färg i slutändan. Även egenskaper som täthet och förmågan att stå emot smuts kan skilja. Eftersom det inte är säkert att plattsättaren har samma grå fog som den som använts i butiksmiljön är det bra att ta det säkra före det osäkra och köpa fogen i butik, samtidigt som plattorna inhandlas. Om det ändå är plattsättaren som står för fogen – se till att vara noga med att dubbelkolla att det är rätt fabrikat, nyans och typ som används.

Olika fogar skapar också olika uttryck rent estetiskt. Det traditionella är att välja en ljusgrå fog till en ljus platta på väggen. På så sätt skapas ett sammanhängande resultat.

 

Vita kakelplattan Marazzi Architettura Bianco kombinerad med ljusgrå fog.

 

På samma sätt skapas en enhetlig yta när mörka plattor kombineras med mörk fog.

Imso Bibulca Black Indoor i kombination med mörkgrå fog.

 

Golvfog bör alltid vara i en lite mörkare nyans, som mellangrå eller mörkgrå. Kontrasten mellan en vit platta och en mörk fog för tankarna till början av 1900-talet.

Vitt med mörk fog ger snygga kontraster. Här med Cevica Biselado Blanco Brillo.

 

I vår webbutik är det på många produkter möjligt att se hur olika plattor ser ut med olika nyans på fogen. Funktionen finns i övre kanten av bilden inne på respektive produkt.

 

Även om olika varianter av grått är de vanligaste finns det en uppsjö av andra färger för den som vill testa något nytt. Välkommen in i någon av våra butiker för att pratat om alternativen!

 


Psst!
Under v.18-19 har vi kampanj på badrumsmöbler, handdukstorkar, blandare och badkar. Du kan läsa mer om det aktuella erbjudandet här och om kommande erbjudanden här.

Besök vår hemsida kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s