Metall och jordnära färger i en skön förening

Intresset för metallinspirerade plattor är inte nytt men det har anammats av en betydligt bredare målgrupp än bara de mest trendkänsliga. Även utbudet av plattor i denna stil växer. Till favoriten Hemisphere från Epoca sluter sig bland annat de nya serierna Elements från Self och Mineral från Marazzi.

Golv med Elements Rust i kombination med varmt gråbrun vägg.

 

Färgsättningen i de svenska hemmen förändras kontinuerligt. Ljust och fräscht dominerade under många år men har fått tydlig konkurrens av mer jordnära och varma färger. För några år sedan blev det också högsta mode att inreda med koppar och andra metaller. En trend som lever i högsta välmåga och som når ut till en allt större kundgrupp.

Snygg och modern look med Marazzi Mineral Bronze som golvplatta.

 

Plattorna i Self Elements är en skön förening av olika metaller men har även jordnära färger. De fem färgernas namn skvallrar om inspiration från industrin; vad sägs om Black Gold, Rust eller Verde Oxide för att nämna några.

Plattan Verde Oxide förenar metallkänslan med jordnära färger. 

 

En stor fördel med serien är att den fungerar utmärkt på egen hand men även går bra att kombinera med en i övrigt ljus inredning. Härliga kontraster skapas när ett mörkare klinkergolv kombineras med ljusare väggar eller när en duschvägg byter av mot ett i övrigt vitt eller ljusgrått badrum.

De metalliska plattorna kan med fördel användas för att skapa kontraster mot ljusa ytor. Här med Self Elements Black Gold.

 

De naturliga, jordnära inslagen gör att plattorna i serierna också ger ett stilrent intryck.

Med Mineral Silver Velvet skapar du ett sofistikerat badrum med lugn känsla.

 

Ytterligare en leverantör som hänger på metalltrenden är Epoca med sin populära serie Hemisphere. Serien finns i färgerna Copper, Iron, Platinum och Steel samt i flera olika storlekar upp till 90×90 cm.

Hemisphere Steel 60×60 cm gör sig som synes bra med starka accentfärger!

 

Vilken metall blir din favorit?


Under v.22 har vi kampanj på badrumstillbehör från Smedbo. Du kan läsa mer om det aktuella erbjudandet här och om kommande erbjudanden här.

Besök vår hemsida kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s