Storformatsplattor – här för att stanna

Storformatsplattorna har letat sig in i våra hem i allmänhet och våra kök och badrum i synnerhet. Och visst är de här för att stanna. En av de främsta egenskaperna hos den stora plattan är dess elegans. Ytan hänger ihop på ett helt annat sätt än med mindre plattor och många stora plattor kan läggas med mycket liten fog.

 

Med Italgraniti Nordic Stone Danimarca i måtten 80×160 cm blir golvet klart på ett kick.

 

Just nu är det populärt med plattor vars utseende inspirerats av natursten. När dessa plattor sätts i kök ger det en varmare känsla än du får i ett minimalistiskt och avskalat kök i vitt.

Naturstenslook med Marazzi Bluestone Grey, här i måtten 60×60 cm.

 

Det går inte heller att undgå storformatplattans praktiska egenskaper. Vattensågade plattor kan sättas mycket nära varandra vilket lämnar oss med ett stänkskydd med minimala fogar över diskbänken. I badrummet kommer plattans mönster till sin fulla rätt utan avbrott av skarvar eller breda och väl synliga fogar. Det blir också enklare att hålla rent eftersom fogarna är mindre framträdande och därför inte behöver skrubbas lika ofta. Man behöver inte heller vara rädd för att skada materialet, både de matta och högglansiga plattorna tål rengöringsmedel och är enkla att torka av.

Marmor i storformat är ett populärt val för badrum. Här syns Casalgrande Padana Marmoker Statuario Grigio på väggen och Marmoker Nero Creta på golvet. Båda i blankt utförande i måtten 59×118 cm. Foto: Linus & Wilhelm, baraBild.se

 

De flesta kök har ungefär 60 cm mellan bänkskiva och köksskåp vilket gör många storformatsplattor till ett perfekt stänkskydd även storleksmässigt. Vid byggnation av ett helt nytt kök kan det vara bra att ta med plattans mått redan i planeringsstadiet. Det är också bra om plattan finns på plats när det nya köket byggs så är det lättare att se till att det blir rätt.

Stilrent stänkskydd, här i form av Marazzi Blend Grey 60×60 cm.

 


Under v.26 har vi kampanj på fix- och fogprodukter. Du kan läsa mer om det aktuella erbjudandet här.

Besök vår hemsida kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s