Terrazzo – både stil och en ny serie

Terrazzo är som bekant en av de stora trendlookerna just nu. Terrazzo som material introducerades i Sverige i mitten av 1900-talet och användes inledningsvis främst i offentliga miljöer. Detta eftersom materialet var slitstarkt och lätt att underhålla – två egenskaper som stämmer minst lika bra in på dagens keramikplattor med terrazzoutseende! Ett exempel på plattor med denna look är den serie från Self som heter just Terrazzo.

Self Terrazzo White och Self Terrazzo Black kombinerade till detta snygga golvmönster.

 

Vanlig terrazzo är en konststen som består av en cementbas som blandas med krossade bitar av sten, ofta marmor. Det kan också finnas inslag av exempelvis spegelbitar, vilket skapar ett levande och vackert intryck. De terrazzoliknande keramikplattor som finns idag är mycket naturtrogna och finns både som klassiskt enfärgade och med diverse mönster.

Med mönstrade plattan Self Terrazzo Decor 11 kan du skapa detta snygga golv.

 

Det vanligaste har tidigare varit att använda terrazzo på golv men det blir allt vanligare att även använda looken på väggar, som inredningsdetalj eller varför inte klä köksön i din favoritplatta? Self Terrazzo lämpar sig både på golv och vägg och kan användas inomhus såväl som utomhus.

Vacker kombination av de två dekorplattorna Self Terrazzo Decor 15 och Self Terrazzo Decor 16.

Terrazzolooken är inte bara snygg utan också praktisk. Den släta keramikytan är som sagt lätt att underhålla men mönstret bidrar också till att eventuell smuts inte syns tydligt direkt. Och det kan ju vara skönt de där dagarna golvet borde dammsugas men andra, roligare, aktiviteter lockar!

Snyggt mönstrat golv i varierande nyanser med Self Terrazzo Decor 5.

 

Eftersom serien innehåller både enfärgade och mönstrade plattor kan du med fördel skapa en egen kombination anpassad för just ditt hem. I bilden nedan har mönstrade plattor använts just under köksbordet för att skapa en intressant detalj. Effekten blir nästan som en matta!

Den vita, enfärgade plattan heter Self Terrazzo White. Under bordet syns Self Terrazzo Decor 1.

 

Totalt innehåller Self Terrazzo 20 plattor, varav 17 är mönstrade och de resterande är enfärgade i svart, grått och vitt. Se samtliga plattor genom att klicka här.

 


Besök  vår hemsida  kakeldaxgruppen.se  för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller  info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s