Badrummet – ett rum att umgås i

Vi har besökt familjen Fonsica, bestående av Maria, Adam och deras tre barn. Familjen har precis flyttat in i sin nybyggda och moderna funkisvilla i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Huset har högt i tak och ett underbart ljusinsläpp med fönster som går från golvet ända upp till taket. Villan, som har en industriell stil, har Maria själv ritat.

 Det är en harmonisk atmosfär som möter en, vid klivet över tröskeln till det 220 kvm stora huset. Färgskalan är återhållsam och möblemanget känns genomtänkt. Maria, som har ett stort intresse för inredning, har tillsammans med en arkitekt ritat huset.

– Vi har ritat ett hem snarare än ett hus. För oss är det viktigt att det får utvecklas tillsammans med vår familj över tid, säger Maria.

Familjens moderna hus består till stor del av tre färger: beige, grått och vitt. Inte minst i badrummen.

Vi kliver in i det lite större badrummet. Här böljar marmorstråken lugnt och behagligt. Väggar och golv är försedda med storformatsplattor i måttet 60×60 cm. Den gråa färgen ligger i linje med bastun som familjen låtit bygga.

– Vi vill att badrummet blir mer än bara morgonstress och massa måsten. Därför la vi ner lite extra kärlek för att skapa ett rum att trivas i och där man kan umgås i harmoni. I helgen hade vi till exempel åtta glada barn i bastun, skrattar Maria

 

De skurna plattorna i bastun ger ett bra fall till den dolt inbyggda golvbrunnen. Foto: Jarl Silander.

 

Casalgrande Marmoker Statuario Grigio från Marmoker ger det stora badrummet ett lugnt intryck. Foto: Jarl Silander.

 

I duschen har familjen valt att bygga en hylla och installerat belysning. Foto: Jarl Silander.

 

Det lite mindre badrummet är även det noga genomtänkt. Den terrazzoliknande serien Ceppo Di Gre pryder både väggar och golv och ger en riktigt häftig känsla som måste upplevas i verkligheten. Här är plattorna mörkare, och belysningen viktigare.

– Spottarna i taket ger ett bra ljus. Och än viktigare är det vid spegeln. Därför valde vi en spegel där med inbyggda lampor, den är vi supernöjda med, säger Maria.

 

Kommoden kommer från Vedum och spegel från INR. Foto: Jarl Silander.

 

Väggar och golv är av vackra Marazzi Mystone Ceppo Di Gre Antracite och handdukstorkarna kommer från Nordhem. Foto: Jarl Silander.

 

Det är med ett lugn i själen vi lämnar familjen Fonsicas hem. Men Maria känner sig ännu inte helt klar utan har flera nya projekt på gång.

– Vi blev precis klara med vår utomhuspool. Nästa projekt blir ett skafferi och en walk in closet till barnen, säger Maria.

 


Besök vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

  

Psst! Du har väl sett vår pågående höstkampanj? Just nu har vi två erbjudanden. Läs mer om möbler för badrummet här och om uteplattor här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s