Storformat såklart – när proffsen renoverar hemma

Janet och Anders Linnér förespråkar gärna storformat i jobbet och när det var dags för badrummet hemma att få en ny skrud fanns inga tvivel. Stort skulle det vara! Med genomtänkta detaljer, funktionalitet och estetik som ledord har de nu ett riktigt drömbadrum.

Med en blandning av Marmoker Nero Creta och Bardiglio Bianco från Casalgrande Padana får badrummet ett enhetligt och harmoniskt intryck. Foto: Linus & Wilhelm baraBild.se

 

Anders Linnér lever som han lär så att säga. Sedan 1997 driver han Atlas Plattsättning tillsammans med sin fru Janet. Från början arbetade de framförallt med natursten i olika former, men i takt med att formaten på kakel och klinker har vuxit jobbar plattsättarna alltmer med keramik i storformat.

När det var dags för att renovera det egna badrummet hemma i Åkersberga hade makarna en tydlig bild av vad de ville åstadkomma.
– Man är kanske lite yrkesskadad men vi har alltid gillat storformat så något alternativ fanns aldrig. Inspiration får vi från många håll, säger Janet och får medhåll av sin man.
– Det är särskilt ett badrum som varit lite av en förebild till vårt – ett badrum i natursten som vi gjorde för en kund 2018. Då var storformat fortfarande rätt nytt i Sverige och vi jobbade tätt tillsammans med kunden från idé till färdigt badrum, säger Anders.

Linnérs gamla badrum hade gått ur tiden och makarna kände att det var dags för ett rejält lyft. Badrummet är relativt stort med en golvyta på runt 12 kvadratmeter och totalt 40 kvm sättyta. På såväl väggar som golv sitter nu plattor i storformat och tack vare storleken har även den största väggen inte mer än tre fogar. Det ger dels ett lugnt intryck men gör också badrummet ännu lättare att hålla rent.

Inbyggd hylla, vägghängd toalett och handdukstorkar – allt är väl genomtänkt.
Foto: Linus & Wilhelm baraBild.se

 

Det märks att Janet och Anders hade en tydlig bild av vad de ville åstadkomma. Varje detalj i badrummet är väl genomtänkt, från valet av plattor till kommod och duschutrymmet.
– Vi har planerat badrummet från början. Utseendet är såklart jätteviktigt men minst lika viktigt för oss är det med ett praktiskt badrum. Och att plattorna kommer till sin fulla rätt såklart, säger Anders och ler.

Janet visar på duschväggen i glas som är helt utan skenor och instoppad i väggen. I duschen finns både tak- och väggduschhuvud – helt dolt så att inget onödigt är synligt på väggen. Och föga förvånande ligger en stor platta även på duschgolvet.
– Jag gillar inte att stå på en brunn när jag duschar och på det här sättet blir det också snyggast plattsättning, förklarar Anders och fortsätter.
– Vattnet rinner ner i den smala skåran längs väggen. Det går såklart att göra snygga kuvertfall också, men idag finns så många fina och bra väggnära lösningar. Så finns möjligheten tycker jag absolut att man ska titta på olika alternativ.

Storformat även i duschen fungerar fint med en väggnära brunn där vattnet rinner ner nästan obemärkt. Denna heter Highline Custom och kommer från Unidrain. Foto: Linus & Wilhelm baraBild.se

 

Som ett komplement till duschen, och för de där lite mer avkopplande stunderna, finns även ett bekvämt badkar. Denna stilrena ovala modell kommer från Nordhem.

Även när det kom till badrumsmöbeln visste paret vad de ville ha. Och när de inte fann det i butik blev det en egen lösning.
– Vi hittade ingen kommod som vi gillade och som passade i badrummet. Därför blev det lite av en speciallösning – den här är ombyggd på ett snickeri, säger Janet.

Kommoden är köpt i butik men har byggts om för att passa familjen Linnérs badrum.
Foto: Linus & Wilhelm baraBild.se

 

Golvvärme är sedan länge mer eller mindre standard i svenska hem, så även i familjen Linnérs nyrenoverade badrum. Och tack vare handdukstorken från Nordhem finns alltid torra och varma handdukar.

Av erfarenhet från olika uppdrag vet Anders hur vanligt det är att folk kommer på saker längs vägen och har man otur är det försent att ändra. Därför är det viktigt att tänka igenom hela processen från början, så eluttag placeras rätt, att det finns utrymme för duschdörrar, att golvet byggs upp på rätt sätt för värmeslingorna och så vidare.

– I vårt jobb märker vi att det finns en viss osäkerhet kring vad som är möjligt och inte. Att man tror sig ha orealistiska idéer och att storformat är svårt. Men ofta handlar det bara om att hitta de hantverkare som kan hjälpa till att förverkliga just din dröm, säger Janet.

 


Besök vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s