Ekologiskt kakel löser designproblem

Inredningstrenderna kommer och går fortare än någonsin och konsumtionen fortsätter att öka. Det påverkar natur och klimat men för den medvetne konsumenten finns det möjlighet att välja miljövänligare alternativ när det är dags för renovering.

Genom att köpa produkter tillverkade av återvunnet material eller naturligt råmaterial som kan återvinnas kan du fortsätta konsumera inredningsprylar utan att bidra till att sopbergen växer.

År 2002 utkom boken Cradle to cradle. Det blev starten till en rörelse som idag blivit både ett koncept och en certifiering. De som är certifierade använder inga giftiga ämnen i produktionen, eliminerar spill genom återanvändning samt att de använder energi från sol, vind och vatten.

S_KHOL_08_4900Mosa Kho Liang Ie Collection Diabolo a

Mosa
Ett exempel på en miljömedveten tillverkare av inredningsprodukter är Kakeldaxgruppens leverantör Mosa. De använder bara naturligt råmaterial som kan återvinnas och deras keramik består dessutom av en stor del återvunnet material.

S_KHOL_02_4902Mosa Kho Liang Ie Collection Piramide

S_KHOL_paneel_02_4897Mosa Kho Liang Ie Collection Zon accen

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s