Keramiska plattor genom tiderna – 1960-tal

Allting går igen och vi inspireras ofta av tidigare trender som gör comeback. Framöver kommer vi att en gång i månaden göra en tillbakablick på kakeltrender och se hur de inspirerar oss än idag. Samtliga årtionden under 1900-talet kommer att besökas och vi kommer att lyfta plattor ur vårt nuvarande sortiment som mer nutida exempel.

På 1960-talet levde funkisstilen kvar men nämndes mer som senfunkis när den utvecklades. Det kvadratiska vita kaklet med mörka fogar var fortfarande populärt men många började ta ut svängarna och blanda in mer pudriga färger, både i möbler och i kakel och porslin.

Ett färgat porslinsbadkar var något man kunde stöta på.
Bild via https://www.goodfreephotos.com/

Vill du inte investera i ett blått badkar har Vedum fina badrumsmöbeln Free Compact som går att få i blått och flera andra färger.

 

Den här blå plattan från Marazzi passar bra i ett 60-tals inspirerat badrum!

 

Det röd-vit rutiga kaklet levde kvar i köken, men idag kan vi gotta oss i mängder av olika plattor. Vi kan blanda två olika för att skapa vårt eget mönster eller helt enkelt välja en mönstrad platta.

En mörkare platta passar bra tillsammans med en ljusare. Här är Monocolor G Antracite Matt 20×20.

För den som vill göra det enkelt för sig finns Perondas serie FS. Där finns flera mönstrade plattor, bland annat den här svartvita som heter Damero.

 

Espiga från Perondas serie FS är en retroplatta vars mönster var populärt i vissa hushåll under senfunkis-tiden.

 

Trätrenden i hemmen förekom fortfarande under 60-talet. Plattor med träimitation är enklare att underhålla än naturligt trä och samtidigt mer tåligt. Utbudet av den sortens plattor är stort och de kommer i olika nyanser och storlekar.

Marazzi Treverk Home Quercia tål utrymmen som kök och badrum samt passar till både vägg och golv och finns i flera olika format. Här finns alla Treverk-plattor med träimitation. Under vecka 41 och 42 har vi dessutom 25% rabatt på samtliga dessa serier!

 

Besök vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

 

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s