Släpp in färg och mönster

Mönster fångar ögat och skapar ett personligt hem. Mönstrade plattor kan dessutom vara ett bra sätt att liva upp ett rum med en fondvägg. Framförallt gör mönstrade klinkers på golvet mycket för helhetsintrycket, utan att ta över hela rummet. Uttrycksfulla färgpaletter skapar en inbjudande och varm känsla, utan att vara påträngande. Det kan verkligen lyfta hela rummet till en ny nivå!

Kakel och klinker förknippas ofta med badrum och toaletter. Badrummet är ett rum som kan bli lite tråkigt om fokus enbart läggs på det praktiska. En mönstrad platta gör rummet hemtrevligare och blir i sig själv en del av inredningen.

Enfärgade golv har länge varit standard men nu vågar fler mer. Inte minst för golvet är urvalet stort – allt från grafiska mönster i grått och vitt, till mer historiska mönster och starkare färger.

Vi har valt ut tre mönstrade serier att inspireras av, som alla passar till både golv och väggar, oavsett rummets funktion. Eftersom plattorna är frostsäkra kan de även användas utomhus.

Serien D_Segni Scaglie är färgstark och expressiv. Plattorna har både glansiga och matta inslag, vilka tillsammans skapar tilldragande ljuseffekter på ytan.

Skapa detta härliga sovrum med Marazzi D_Segni Scaglie Tappeto 12.

 

D_Segni Scaglie finns i sex färer, sju mönstervarianter som går under namnet Tappeto och en mix-platta med 15 olika motiv.

Här kombineras mönstrade plattan D_Segni Scaglie Tappeto 9 med vita och svarta plattor ur samma serie.

 

Som namnet indikerar är även serien D_Segni Colore färgstark. Den kommer i tre färgtoner, alla matta. Fyra olika dekorativa element och en dekoration som består av 15 mattmönster berikar denna samling livfulla cementplattor.

Kombinera gärna det mönstrade golvet med neutrala väggar. Här används Marazzi D_Segni Colore Tappeto 8.

Eller tvärtom, kombinera neutralt golv med plattor som blir ett riktigt blickfång, som i det här fallet med Marazzi D_Segni Colore Decoro Mix.

 

Serien Opus har ett mer subtilt färgschema och sofistikerade dekorplattor som skapar lugn och trivsel i ett rum. Serien går i gråa och jordnära toner. Plattorna i serien är kända för både sin praktiska och estetiska styrka.

Här syns både gråskalan och de beige tonerna i Cementina Multi.Grigia Mix.

Plattorna kan användas både som stänkskydd på väggen och på golvet.

 

Serierna innehåller även enfärgade plattor med färger som återkommer från mönstren. Dessa kan vara ett bra komplement till de mönstrade plattorna för att skapa rummets helhet.

 


Besök vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s