Med julen som inspiration

Julklappsstress, röj hemma, stök, och bakning. Inför julen känns det ofta lite stressigt men vi får inte glömma högtidens egentliga värden. Till syvende och sist handlar det ändå om familjemys, kärlek och gemenskap. Förhoppningsvis är det också det vi kommer ihåg så här i efterhand.

Det är känslor som vi borde lyfta in, och väga högre, när vi inreder våra hem. Här har vi valt ut några plattor som knyter an till dessa känslor och de färger som vi så starkt relaterar till dem.

Arch_-rosso-linee_1352.jpg

Rött: kärlekens, julens och värmens färg. På bilden ser ni Architettura Rosso från Marazzi. Passar utmärkt som fondvägg, för detaljer i ett badrum eller varför inte för att piffa upp tvättstugan?

1653030132_425.jpg

Grönt: skogens, fruktbarhetens och förnyelsens färg. Här har vi valt ut en vackert melerad grön klinkerplatta från Casalgrande med måtten 30×30 cm. Passar utmärkt för hallen där den välkomnar gästerna med värme.

TAILOR-GOLD_3741.jpg

Guld: rikedomens, festlighetens och välgångens färg. Harmony D.Tailor Gold Mosaico från Peronda är ett äkta hantverk på natursten. De små glimmande detaljerna och det fina ytskiktet skapar en elegant yta.

4281318050_5011.jpg

Grått: Vardagens, bergets och de oändliga kombinationernas färg. Grått fungerar utmärkt som fond och binder samman andra nyanser och olika stilar. Serien Lillabergsgatan, från Kakelmakeriet i Askersund, är ett handslaget kakel som efterliknar äldre plattor från förra sekelskiftet. Kaklet tillverkas och glaseras för hand vilket resulterar i otroligt vackra plattor med en livfull yta.

Lycka till med att skapa en kärleksfull känsla i hemmet, gott nytt år!

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s