Smakfullt rena ytor

För att lyckas med den här stilen krävs tålamod eller kanske snarare självbehärskning, vi är nog flera som gärna köper på oss en inredningsdetalj eller två för mycket. (Det är ju trots allt roligt att shoppa.) För att uppnå den sofistikerade stilen måste du motstå. Köp hellre få prylar, välj ut dem med omsorg och våga se skönheten i det enkla.

När det gäller kakel och klinker finns det två vägar att gå. Välj antingen ett enfärgat kakel i vitt eller ljust grått eller en klinker i naturmaterial. Om du väljer sten, låt den ta plats. Klä gärna stora ytor med klinker och låt det subtila mönstret vara det som pryder väggarna eller golvet. Använd en rakt skuren platta som kan läggas med minimal fog för att få ett enhetligt intryck av att ett och samma material täcker hela väggar eller golv. Tänk två gånger innan du täcker över den vackra ytan med en tavla eller matta.

Limestone-Brown-2_3668

Här behövs ingen matta, golvet med Stone Mix Limestone från Italgraniti är vackert i sig.

Om du väljer det vita eller ljusa kaklet ska du använda en fog som ligger nära plattans färg. Det gör att helhetsintrycket blir lugnare och mer enhetligt. Även här kan stora plattor med minimal fog användas men det går också bra att använda mindre plattor eller till och med mosaik för att få ytan levande om den är enfärgad. Här finns inget naturligt mönster som hjälper till, istället får konturer och fogar skapa dynamiken. På en vit eller riktigt ljus vägg sticker minsta lilla färgklick ut så för att följa den sofistikerade och avskalade trenden ska du välja tavlor med ljusa dova toner.

retro-beige_3360

Plattan Verde1999 Retro har lagts med en minimal fog vilket ger ett golvet en enhetlighet.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s