En titt på en av höstens nyheter

Att granitkeramik med stenlook är populärt behöver vi knappast påpeka längre. Och utbudet bara fortsätter att växa. Den senaste i raden av serier som fångat vårt intresse är Corte från Marazzi.

Serien är inspirerad av porfyr, som är en vulkanisk bergart. Plattornas textur och de varierande färgerna gör att keramiken passar på de flesta platser, inomhus såväl som utomhus. Även storleken 15×15 cm öppnar för många användningsområden.

marazzi_corte_01

 

Serien kommer i fyra utföranden: beige, antracite, cotto och multicolor. Eftersom Corte är en granitkeramik är plattorna frostsäkra och kan användas utomhus, till exempel för att skapa ett naturlig look på uteplatsen. Men de passar lika bra att använda inomhus, på golv eller vägg. Den grå färgen passar bra i hallen och den jordig varma Corte Cotto kan användas för att skapa ett kök med medelhavskänsla.

 

 

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s