Skapa industrilooken hemma

En avskalad stil kan komma till uttryck på flera sätt. Ett alternativ är den lite ruffa industriella stilen. Den innebär en återhållsam bas som är lätt att komplettera och matcha. Stilen passar alla rum och kan varieras i oändlighet med detaljer. Men låt oss utgå från grunden – plattorna!

Enkelt och stilrent vardagsrum med Casalgrande Padanas serie Steeltech i nyanserna Corten och Beige.

 

Som bas i den industriella stilen gillar vi råa material och uttryck, gärna betong och metall. Plattor med betonglook finns i både ljusa och mörka nyanser och ger en lugn och behaglig känsla på både golv och vägg. När det kommer till metall behöver det inte begränsas till inredning och tillbehör – det finns flera kakelserier med snygg metall-stil som livar upp vilket rum som helst. Resultatet blir snyggt oavsett om det blir matt järnlook för ett enhetligt badrum, blank koppar som stänkskydd i köket eller silvergrått golv i vardagsrummet.

Modern och behaglig look med Marazzi Mineral Bronze. Nedtonat men ändå något utöver det vanliga.

Enhetligt och avskalat arbetsrum med Marazzi Mineral Iron. Önskas en mindre dramatisk look kan rummet ljusas upp med vita väggar eller färgglada gardiner.

 

I köket kombineras de industriella plattorna gärna med öppen förvaring, till exempel hyllor istället för skåp med luckor. På så sätt kan väl valda maskiner och tillbehör synas, samtidigt som de blir lätta att komma åt. Här gör sig betong riktigt snyggt med koppar, mässing, trä eller mattsvart. Intresset för det sistnämnda ökar stadigt, vilket du kan läsa mer om längre ner.

Marazzi Memento Taupe och robusta detaljer som mattsvart fönsterspröjs, råa väggar och högvis med böcker.

 

Den industriella stilen kan även mjukas upp med personliga inslag och detaljer. Både betong och metall är till exempel väldigt snyggt tillsammans med gröna växter. Även textilier som kuddar och filtar bidrar till en ombonad känsla. Eller varför inte välja en betonginspirerad platta i annan färg än vad vi är vana vid?

Serien R-Evolution från Casalgrande Padana innehåller utöver de klassiska nyanserna även plattor i grönt, blått och rosa.

 

Mattsvart är ett elegant alternativ som passar i princip alla stilar. Kombinera med mer svart eller grått för en nedtonad och enhetlig stil, med vitt för att skapa kontraster eller med färg och mönster för att låta detaljerna bli lugnet i rummet. Mattsvart är här för att stanna!

Macro Design har tagit fram duschserien Empire som bland annat kommer med mattsvart spröjs.

 

I takt med att efterfrågan på mattsvarta detaljer ökat har utbudet breddats och numera finns de allra flesta badrumstillbehör och detaljer i mattsvart. Det gör det enkelt att skapa en röd (eller ska vi säga svart) tråd i rummet. Allt från ben till badrumsmöbler, golvbrunnar, krokar, handdukstorkar, duschväggar samt blandare för tvättställ och dusch kan fås med detta utseende.

Låt mattsvart gå igen. Här i form av blandare, lampetter, duschblandare och golvbrunn. Plattan som visas är Marazzi Grande Marble Look Capraia.

 

 

Besök vår hemsida www.kakeldaxgruppen.se för mer inspiration!
Vill du komma i kontakt med oss når du oss på 031 – 719 78 99 eller info@kakeldaxgruppen.se
Du hittar alla våra butiker genom att klicka här.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s