Lingrönt – en sval skönhet

Det vita hemmet är, och har länge varit, en favorit hos många svenskar. Det känns ljust och fräscht, vilket uppskattas i ett land där mörker och rusk råder under många av årets månader. Men visst kan vi, i takt med solens återkomst, se lite fler färger smyga sig in i våra hem. På bloggen har vi tidigare tipsat och den omåttligt populära duvblå färgen. Perfekt för den som vill ha ett lugnt och stilrent intryck utan att välja färglöst.

En annan härlig nyans som känns högaktuell till våren och sommaren är den svala och rogivande lingröna tonen. En riktig midsommardröm. Precis som duvblått ger lingrönt karaktär till rummet utan att ta för mycket plats.

DCDA_2592Iberia Oxford är en blanka och fasad kakelplatta som passar för väggar i hela hemmet.
Den lingröna färgen ger en sober känsla samtidigt som plattans glans skapar en viss elegans.

Kombinera gärna lingrönt med neutrala färger som vitt och svart. Färgen lättar upp hårda intryck och är otroligt snygg i kombination med grafiska mönster.

Oxford-10_1000x1000_2505Här har Iberia Oxford kombinerats med kontrastfärgerna svart och vitt. Mycket elegant!

Grönt symboliserar harmoni och förknippas ofta med växtlighet och fräschör, därför passar färgen perfekt i badrummet. Våga inreda rummet med gröna växter, gärna i lerkrukor som passar bra ihop med den lingröna kulören.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s